Haydom Safaris Ltd. P.O.Box 9009, Haydom, Mbulu, Manyara, Tanzania. Phone: (+255)686687846. Email: post@haydomsafaris.com


Haydom Safaris


Haydom Lutheran Hospital (HLH) ligger i et vakkert landskap i det nordlige Tanzania, bare noen timers kjøretur fra de mest spektakulære nasjonalparkene i Afrika: Serengeti, Norongoro, Lake Manyara og Tarangire. HLH har ca 500 gjester hvert år, de fleste av dem norske, og mange av dem vil dra på safari. Vi vil arrangere skreddersydde turer for gjestene på Haydom, og andre som kommer til Tanzania. Våre guider er profesjonelle og vi vil holde anstendige priser. Ti prosent av overskuddet gis til sykehuset.

Om oss

Selskapet er et frittstående privat foretak, som er helt nystartet i 2012. Det er et samarbeid mellom tanzanianere med omfattende erfaring i safariturisme og den norske legen og zoologen Gunnar Hasle, som har arbeidet som frivillig ved Haydom Lutheran Hospital.

Vær oppmerksom på at det er en pågående navnekonflikt, da to aktører bruker navnet "Haydom Safaris". Det andre selskapet, (med webside www.haydomsafaris.net) ledes av Clement Daniel Paresso.

Vi har en "øko-vennlig" profil, og vil i den utstrekning det er mulig bruke lokal arbeidskraft og lokale materialer, for å sørge for at mest mulig av vår omsetning tilfaller det tanzanianske folk. Vi vil ha nulltoleranse når det gjelder korrupsjon i forbindelse med vårt forhold til de tanzanianske myndighetene. Hovedkvarteret vil bli i Haydom.

Deo er en erfaren safariguide, og en av grunnleggerne av Haydom Safaris. Her ved fossen i Arusha National Park. (foto: Aase Magnhild Sørbø)

Gunnar Hasle, som til daglig driver Reiseklinikken, er selskapets norske "anker". Her holder han på med en tromme for "Haydrum"-produksjonen. (foto: Aase Magnhild Sørbø)

Foreslåtte turprogram, eksempler på hva vi kan tilby

Hvordan bestille?

Send en epost til post@haydomsafaris.com, og fortell hva dere ønsker, f. eks. bilsafari, fottur, fuglekikking etc. (eller bare transport til eller fra flyplassen i Arusha til Haydom), hvilke dager dere vil bruke og hvilken grad av luxus dere ønsker. Mange vil synes det er mest praktisk å begynne eller slutte Tanzaniaoppholdet med en safari. I så fall kan vi hente eller bringe dere til flyplassen i forbindelse med safarituren (bilturen mellom Haydom og Arusha er både lang og ukomfortabel). Ut fra deres ønsker kan vi foreslå et program og gi en pris, som inkluderer alle parkgebyrer, transport- og innkvaretingskostnader (inkl. frokost). Lunch, middag og drikke kommer i tillegg. Merkelig nok godtas ikke tanzanianske shilling som betalingsmiddel i nasjonalparkene, så vi må ha betalingen i vestlig valuta, i praksis USD eller NOK. Det forventes i Tanzania at guider og rangere får noe driks, anslagsvis 10 USD per dag for guider, og 5 USD per dag for rangere. Om dere aksepterer tilbudet sender vi en faktura.

Beløpet betales inn til vår norske DnB-konto 1204.19.54777. Haydom Safaris Ltd., c/o Gunnar Hasle, Reiseklinikken, St. Olavs plass 3, N-0165 Oslo, Norway. For ikke-norske kunder: IBAN NO7412041954777 BIC DNBANOKKXXX. Om dere bestiller reisen mens dere er på Haydom kan dere betale kontant med USD.

Reisevaksiner

Gulfebervaksine er obligatorisk ved innreise i Tanzania, om det ikke foreligger kontraindikasjon (egg-allergi, immunsvikt, immunhemmende medisiner, eller alder over 65 år). En fritakelsesattest for gulfebervaksine vil sannsynligvis bli godtatt. Ellers bør man ha gyldige vaksiner mot difteri, tetanus, kikhoste, polio og hepatitt A. Om man skal håndtere sprøyter og lignende bør man også ha vaksine mot hepatitt B. Ved langtidsopphold (> 1 mnd) anbefales vaksine mot tyfoidfeber og meningokokk ACWY. Barn som skal oppholde seg lenge i Tanzania bør ha rabiesvaksine. Malariarisikoen på Haydom er forholdsvis liten, men i og med at man sannsynligvis stadig skal reise til andre steder anbefaler vi å ta malariamedisin. For opphold under en måned anbefaler vi Malarone, men ved lengre opphold bør man prøve ut om man tåler Lariam.

Og hvor kan man få reisevaksinene? Om man bor i Oslo-området bør man selvfølgelig gå på Reiseklinikken! Ring 22991580 for timebestilling.

Husk at Tanzanaia av en eller annen grunn krever at passet må ha minst seks måneders gyldighet ved innreise

Hornbills

Å være på safari handler ikke bare om å se dyr dere har hørt om, som "De fem store" (løve, leopard, elefant, neshorn og bøffel). Dere vil også møte slike bisarre skapninger som disse ground hornbills.(foto: Aase Magnhild Sørbø)